Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “Kan ik videogesprekken met kleinkinderen weigeren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Tanja heeft 5 kleinkinderen die zij door het coronavirus minder vaak ziet dat voorheen. haar kleinkinderen hebbend aar iets op gevonden: videobellen. Tanja is hier niet zo enthousiast over.

“Ik ben in de 70 en astmatisch, waardoor ik nog steeds erg op mijn hoede ben in deze coronatijd. Mijn kleinkinderen zie ik daarom ook minder vaak, wat ik natuurlijk erg jammer vind. Zij bellen mij nu regelmatig via een app op de tablet zodat wij elkaar toch kunnen zien en spreken. Aan de ene kant vind ik dit prettig, maar aan de andere kant ook vervelend. Ik ben niet zo technisch onderlegd en kan niet zo goed met de app omgaan die wij hiervoor gebruiken. Dat zorgt voor frustraties bij mij, waardoor ik minder geniet van het gesprek met mijn kleinkinderen. Het liefst zou ik niet meer op deze manier contact met hen onderhouden, maar ik weet niet zo goed of ik wel kan maken. Volgens mijn dochter is videobellen dé manier om te blijven communiceren in deze tijden, maar voor mij is dat het dus niet.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reacties (2)

  Nelleke reageert says:

  Wellicht als u uw dochter vertelt hoeveel stress het videobellen u geeft, dat zij daar begrip voor heeft. Stel voor om gewoon ouderwets gezellig te bellen. Het gaat erom DAT er contact is, en of dat nu via videobellen gaat of gewoon per telefoon zou niet uit moeten maken. Je kunt met elkaar praten, daar gaat het om. Trek de stoute schoenen aan en praat erover met uw dochter. Vertel haar dat u een telefoongesprek veel relaxter en leuker vindt. Zo communiceer ik ook veel met een tante van 96. Die heeft geen idee wat videobellen is. Alle begrip voor, dus lekker gewoon beppen door de telefoon. Heel ouderwets maar reuze gezellig.

  Mondela says:

  Uit uw verhaal maak ik op dat u de app momenteel niet onder de knie heeft, en het videobellen zich ook niet (op korte termijn) kunt of wilt aanleren.
  Het lijkt me het beste dat u dit aangeeft bij uw dochter, want aan frustraties heeft u niets.
  Ik ben het met mevr. van Rootzelaar eens dat het gaat om het contact zelf, en dat het daarbij niet uitmaakt of de manier waaróp er gecommuniceerd wordt wel/niet modern is.
  Ik wens u nog vele mooie contactmomenten met uw kind(eren0 en vijf kleinkinderen.