Raad Gevraagd: “kan ik spullen van een overleden vriend weigeren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een goede vriend van Ger is onlangs overleden. De familie van deze man heeft de woning van de overledene inmiddels leeggehaald en aan Ger gevraagd of hij wat spullen wil hebben. Hier zit Ger niet echt op te wachten…

“De familie van mijn goede vriend S. heeft na zijn overlijden zijn woning leeggemaakt. Zijn zus heeft aan mij gevraagd of ik zijn wasmachine, bank en salontafel wil hebben. Ik wil die spullen eigenlijk niet, maar zijn zus vroeg het zo dwingend dat ik eigenlijk niet durf te weigeren. Bovendien ken ik haar ook goed en wil ik het onderlinge contact graag goed houden. Wat moet ik nu doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Wollepopje says:

  Altijd eerlijk blijven!
  Zeg haar dat je het erg kan waarderen dat zij aan je gedacht heb, maar dat je de spullen niet nodig heb.
  Bied haar aan om te kijken waar je deze spullen kan “doneren”.
  Er zijn vast minder bedeelde mensen die deze spullen héél goed kunnen gebruiken.
  Dit geeft jullie beiden vast een goed gevoel en zal jullie onderlinge contact zeker niet schaden.
  De spullen aannemen tegen je wil daarentegen wél.

 2. Nel van Rootzelaar says:

  Zou niet “om de goede vrede te bewaren” de spullen aannemen. U kunt altijd zeggen dat ze u er niet blij mee kan maken omdat u al voorzien bent maar dat ze ongetwijfeld iemand anders zeer gelukkig kan maken. U kunt wel aanbieden haar te helpen zoeken naar iemand die ze hiermee blij kan maken. Ook de kringloop is heel blij met dit soort spullen. Ze zullen zeker een goede oplossing vinden voor de spullen.