raad gevraagd

Raad Gevraagd: “kan ik het maken om geld terug te vragen van mijn zoon?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Kees en zijn vrouw gaan elk jaar een weekendje weg met hun kinderen. Dit jaar kan dat niet doorgaan dus de zoon van Kees, die het weekendje had geboekt, heeft de reissom teruggekregen. Kees en zijn vrouw hebben hun geld echter nog niet terug…

“Voordat de coronacrisis kwam had mijn zoon ons jaarlijkse weekendje weg geboekt. We zouden naar een huisje ergens in Nederland gaan, maar hebben besloten dit te annuleren uit voorzorg. Mijn zoon had het geboekt en hij heeft dus ook de reissom teruggehad. Dit is nu al 2 maanden geleden, maar mijn vrouw en ik hebben nog steeds ons geld niet terug. We hebben hier aanvankelijk niets van gezegd omdat onze zoon door de crisis zijn baan is kwijtgeraakt. Hij moet nu dus rondkomen van minder geld en het voelt als zeuren als we hem nu vragen om het geld van het weekendje weg terug te storten. Aan de andere kant is het ons geld en hebben mijn vrouw en ik het niet enorm breed. Wat kunnen we doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Het is niet meer dan normaal dat u uw geld terugkrijgt. Zoals u zelf zegt, heeft u het niet breed. Triest voor uw zoon dat hij zijn baan kwijt is en daarmee ook zijn inkomen, maar dat geeft hem niet het recht u te onthouden van uw geld. Ik zou hem wel degelijk vragen om dat geld, temeer omdat u het zelf ook hard nodig heeft. Ook dat kunt u uw zoon vertellen. Hij is niet de enige die het moeilijk geeft door de pandemie. Als hij niet bereid is het geld terug te betalen is dat pure diefstal. Zijn niet de leukste klusjes maar de verhoudingen staan nu ook op scherp. Ik wens u sterkte en wijsheid toe.

  2. madeliev says:

    U kunt uw zoon toch gewoon vragen waarom u nog niet het geld hebt terug gekregen? Dan pas zal het antwoord uw reactie bepalen. Is het onwil, is het soms gewoon vergeten, of … u weet het niet, en ik ook niet. Ga het daarom niet invullen. U komt er achter als u uw zoon belt met die vraag.
    En dat u dàt geld echt nodig hebt omdat u het niet breed hebt, komt bij mij toch een beetje vreemd over. U had het geld toch bedoeld voor een weekendje weg. Alleen ging dat niet door.
    En wat u na de uitleg van uw zoon beslist, ligt aan u. U kunt het hem schenken, omdat u het anders ook kwijt zou zijn als het weekend door was gegaan, of u kunt het terugvragen. Dat beslist u. Maar niet om de reden, dat u het nodig hebt, maar omdat het wel uw geld blijft en niet van uw zoon.