raad gevraagd

Raad Gevraagd: “is mijn vader té aardig voor de huishoudster?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Yvonne’s vader krijgt hulp in de huishouding. Hij man de vrouw in kwestie graag, maar toch maakt Yvonne zich een beetje zorgen…

“Mijn vader krijgt 1 keer in de week iemand over de vloer die hem helpt bij het schoonhouden van zijn huis. Ze is een aardige vrouw en mijn vader mag haar ook graag, maar ik ben bang dat mijn vader haar misschien iets té graag mag. Zo vertelt hij me vol trots dat hij haar geregeld geld toestopt, zodat ze iets leuks voor zichzelf kan kopen en dat zij soms hun tijd samen gebruiken om te kletsen in plaats van dat zij schoonmaakt. Dit lijkt mij niet de bedoeling, maar ik twijfel of ik mijn vader hierop aan moet spreken en het moet neerleggen bij de thuiszorgorganisatie. Mijn vader heeft maar een kleine kring en hij lijkt hier erg van op te fleuren…”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Ik heb een dergelijke situatie meegemaakt met mijn moeder. Mijn moeder was halfzijdig verlamd door een beroerte en verbleef in een verpleeghuis. De huishoudelijke hulp had bedacht dat mijn moeder wel weer naar huis kon, want zij kwam bij haar schoonmaken. Mijn moeder vertelde aan iedereen dat zij weer naar huis ging. Ik heb toen de hulp opgebeld en haar verteld dat ik niet gediend was van haar actie. Zij ging duidelijk haar boekje te buiten. Het bleek dat zij bang was haar baantje kwijt te raken hetgeen onzin was want zij werkte voor de thuiszorg. Mijn moeder was niet te vermurwen. Heb toen heel gemeen haar de sleutel gegeven zodat ze naar huis kon, met de mededeling dat ze even moest bellen want dan kwam ik gezellig koffiedrinken. Dat was niet de bedoeling want ze kon niks meer (ook niet lopen). Op mijn mededeling dat haar hulp kwam helpen zei ze, ja maar dat is maar 3 uur per week. Het was voor mij de enige oplossing om het op deze wijze te spelen en duidelijk te maken dat zij niet meer zelfstandig kon wonen. Moeder is uiteindelijk naar het bejaardenhuis gegaan (met veel plezier overigens) en van de hulp hebben we nooit meer iets vernomen. Mijn advies aan u is, spreek de hulp erop aan voordat het echt mis gaat. Als zij bij de thuiszorg werkt dan kunt u ook die organisatie benaderen voor een andere hulp als een gesprek niets mocht opleveren. De hulp mag nooit zomaar extraatjes aannemen. Succes met uw actie, laat het niet op zijn beloop!