raad gevraagd

Raad Gevraagd: “Ik wil niet meedoen aan buurtactiviteiten”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

In de buurt waar Peter woont wordt regelmatig iets georganiseerd door en voor de bewoners. Zeker in deze coronatijd is de buurt heel actief. Van Peter wordt verwacht dat hij leuk meedoet, maar daar heeft hij niet zo’n zin in…

“Ik woon op een woonerf waar veel wordt georganiseerd voor de mensen in de buurt. Zeker nu in coronatijd zijn ze erg creatief. Denk bijvoorbeeld aan een borrel op afstand in de buitenlucht. Hartstikke leuk dat dit allemaal wordt gedaan, maar ik heb geen behoefte om mee te doen. Ik voel mij echter verplicht om te komen, omdat de hoofdinitiator mijn directe buurvrouw is en zij bijzonder fanatiek is. Omdat ik die gedwongen bijeenkomsten gewoon echt niet leuk vind, twijfel ik wat ik nu moet doen. Eerlijk tegen haar zeggen dat ik er geen zin in heb, of gewoon wegblijven en niets zeggen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een antwoord

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Uw probleem komt mij heel bekend voor. 30 jaar geleden zijn wij op een hofje komen wonen met 24 gezinnen. Vanaf het begin werd er elk jaar een gigantische barbecue gehouden gepaard gaande met luide muziek en veel drank. Direct hebben wij aangegeven niet mee te doen omdat wij niet van barbecue houden. Ondanks druk dat het “zo gezellig” is hebben wij dit altijd geweigerd. Als de barbecue werd georganiseerd gingen wij gewoon saampjes een culinair weekend houden ergens in Nederland. Na zo’n 15 jaar kwam er een eind aan de jaarlijkse barbecue, uiteraard ging dit om de bijdrage. Sindsdien zijn er gezamenlijke bijeenkomsten meer. De strekking van mijn verhaal: ook al is het uw directe buurvrouw, gewoon eerlijk zeggen dat u er geen zin in heeft en dat aandringen geen nut heeft. De directe benadering is echt het beste. Zo hebben wij het ook aangepakt maar wel gevraagd ons op de hoogte te houden wanneer de jaarlijkse barbecue was zodat wij ons weekend konden plannen. Iedereen blij. Succes gewenst.