Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “ik voel me ongemakkelijk bij afdingende man”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Lia en haar man Hans maken er het beste van de coronatijd. Zo heeft Hans een nieuwe hobby gevonden: afdingen. Lia vindt deze nieuwe hobby van haar man niet zo leuk…

“Mijn man dingt sinds kort graag af in winkels en op markten. Tijdens de coronaperiode is hij zich hierin gaan verdiepen en nu doet hij het altijd als het even kan. Zelf vind ik dit niet altijd gepast en schaam ik me voor zijn gedrag. Ik zou graag willen dat hij het niet meer doet in mijn bijzijn, maar ik vind het lastig om dit tegen hem te zeggen. Dan klinkt het net alsof ik hem iets verbied en ik wil hem zijn plezier natuurlijk ook niet ontnemen. Wat kan ik doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Nelleke reageert says:

  Als u zich daar ongemakkelijk bij voelt, wat overigens goed begrijpbaar is, zou ik van tevoren aangeven dat wanneer hij gaat afdingen dat u wegloopt en buiten de winkel wel even op hem wacht. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Zelf heb ik ook moeite met afdingen, ook in landen waar men het als “normaal” ervaart. Waarom moet er afgedongen worden. De koopman probeert ook zijn inkomen bij elkaar te krijgen. Helaas is het typisch nederlands om alles maar zo goedkoop mogelijk te krijgen, het liefst gratis. Ook als toerist weet je dat je vaak teveel betaald terwijl het eigenlijk dan nog geen drol kost. Zelf heb ik dan zoiets van “ach heeft de beste man ook een goeie dag”.

  madeliev says:

  Mijn man doet dit ook. En ik verbaas me er altijd over dat de verkopers ook daarin meegaan. Dus ergens is er toch een financiële ruimte om te kunnen afdingen, lijkt mij. Ook hier in Nederland.
  Ik durf het niet.
  Ik heb daarom wel respect dat mijn man dat wel kan, hij doet dit ook op een leuke manier. Hij ziet het gewoon als een zakelijke transactie. De verkoper is toch niets verplicht.