whatsapp

Raad Gevraagd: “ik durf niet uit de WhatsApp-groep te stappen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Toen een vriendin van Petra laatst uit een WhatsApp-groep stapte, werd haar dit door de overigen groepsleden niet in dank afgenomen. Petra wil dit nu eigenlijk ook doen, maar durft nu niet meer zo goed…

“Ik ga elke woensdag wandelen met een aantal vrienden en kennissen. We zitten samen in een WhatsApp-groep. Een vriendin van mij stapte hier laatst uit omdat ze het momenteel erg druk heeft en dus toch niet kan reageren. De anderen vonden dit belachelijk en hebben haar hier ook op aangesproken tijdens een wandeling. Dat ontaarde in een discussie waarvan de essentie totaal aan mij voorbij ging. Ik wil zelf ook uit de WhatsApp-groep stappen, want er worden best veel berichten in gestuurd en ik heb geen tijd om die allemaal te lezen en overal antwoord op te geven. Omdat er – in mijn ogen – zo buitenproportioneel is gereageerd op mijn vriendin, durf ik dit nu niet meer zo goed. Wat nu?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Eruit stappen, zo snel mogelijk! Ik heb een baas gehad die eiste dat ik in een whatsapp groep ging omdat ze me dan altijd kon bereiken. Dit ontaardde in een knallende ruzie. Mijn motto is, ik betaal dus ik bepaal. Is men daar kwaad over, jammer dan. Zorg dat u zelf de baas blijft en laat u niet overbluffen. Echte vrienden doen niet moeilijk.