MAX Seniorencoach Mieke Schouten

MAX Seniorencoach Mieke Schouten ondersteunt MAX-leden

Ouder worden gaat vaak gepaard met veranderingen. Soms kunnen die veranderingen zó ingrijpend zijn, dat mensen de grip kwijtraken en niet zelfstandig de regie terug kunnen vinden. De MAX Seniorencoach biedt dan uitkomst. Mieke Schouten helpt mensen die vastlopen weer in hun kracht te komen. Waar is ondersteuning nodig en hoe krijgt iemand weer regie over zijn of haar leven?

Bespreekbaar maken

Verlies van een geliefde, onverwachts mantelzorger worden of eenzaamheid; slechts enkele thema’s waar u als 55-plusser tegenaan kunt lopen. Het zijn thema’s die soms prettig zijn om te bespreken met iemand met verstand van zaken. In dergelijke situaties kan de MAX Seniorencoach mogelijk helpen. MAX-leden die ergens mee zitten en daar graag iets aan willen doen, kunnen geheel vrijblijvend en kosteloos contact opnemen met Mieke Schouten, gediplomeerd seniorencoach. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en starten vaak met een intakegesprek, om te kijken of de MAX Seniorencoach iets kan betekenen. In haar columns op MAX Vandaag vertelt Mieke meer over haar werk als seniorencoach en stelt zij zich aan u voor.

Mieke Schouten: “Tijdens mijn werk als redacteur voor MAX Maakt Mogelijk kwam ik erachter hoe goed een luisterend oor iemand weer op weg kan helpen. Door allerlei omstandigheden kunnen 55-plussers voelen dat ze de aansluiting met de maatschappij missen, terwijl ze juist nog zoveel in zich hebben. Als coach luister ik naar ze en ondersteun ik mensen om hun eigen kracht (weer) te vinden.”

Jan Slagter: “We kunnen het verschil maken door contact te zoeken met elkaar. Mensen hebben mensen nodig. In deze tijd is een MAX Seniorencoach relevanter dan ooit. Ik ben heel blij dat we onze leden op deze manier ondersteuning kunnen bieden.”

Voor iedereen

De MAX Seniorencoach is elke werkdag tussen 10.00 en 14.00 uur te bereiken op 035-6770710 en via het mailadres seniorencoach@omroepmax.nl. Liever per post? Stuur dan een brief naar Omroep MAX (Postbus 518, 1200 AM te Hilversum) t.a.v. MAX Seniorencoach.

Geef een reactie

Reacties (2)

  dragon says:

  We hebben niets aan een Seniorencoach , zolang die ellendige coronamaatregels van kracht blijven.
  We hadden altijd een leuk leven , met allerlei activiteiten, en vrijwilligerswerk.,
  Teveel om op te noemen.
  Mijn dochter zei laatst, jullie zijn het laatste jaar : 10 jaar ouder geworden., en we beaamde dat.
  Ik lees allerlei tips, die achter een bureau of computer verzonnen zijn, zoals ga een stukje lopen of fietsen.
  Ze vergeten dat als je 75+ bent, dat je ook moet plassen, en wat drinken.
  Dan zeggen ze, dan neem je toch een thermosfles mee, en meer van dat soort dooddoeners.
  Of een opmerking als, kijk eens wat je allemaal nog wél kan.
  Het is juist fijn en gezellig als je in een koffietentje of terras normaal kan zitten, en naar de WC kan.
  Ook kan je daar vaak gebruik maken van een oplaadpunt voor de fiets.
  Dagjes uit deden we ook graag met de bus.
  Het is teveel om op te noemen, wat allemaal niet meer kan, want ook de familie zien we niet meer.
  Ik ben dan ook van mening , als ik niet dood ga aan corona, dan is het wel door de coronamaatregels.

  Hondrelsky says:

  ik ben altijd alleen weduwe word om de dag gezwachteld loop slecht zelfs achter de rollatpor buren helpen me wel dochter helpt zonodig as ik hulp nodig heb zoon werk via Uitzendbrureau doet de boodschappen zaterdagsmiddags voor ne verder red ik me wel ben planbeneden te gaan slapen er is tot 1e verdieping een traplift al vanaf dat nijn man die nodig had die is in 2008 overleden Toen was alles nog goed met me heb hem goed kunnen verzorgen m,et ook te thuiszorg