Duur 01:47
Gepubliceerd op 26 maart 2021

Even voorstellen: MAX Seniorencoach Mieke Schouten

Verlies van een geliefde, onverwachts mantelzorger worden of het gevoel alleen te staan; slechts enkele thema’s waar je als 55-plusser tegenaan kunt lopen. Thema’s die soms prettig zijn om te bespreken met een daarvoor opgeleide seniorencoach. Mieke Schouten is sinds 2019 gediplomeerd seniorencoach binnen Omroep MAX en stelt zich graag persoonlijk aan u voor.

Met veel plezier bij MAX

“Ik ben Mieke Schouten, geboren in 1968, getrouwd  en moeder van 3 kinderen. Al meer dan 12 jaar maak ik met veel plezier diverse programma’s voor MAX. Eén van die programma’s is MAX Maakt Mogelijk, waarbij wensen worden vervuld voor ouderen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Ik heb in die jaren een grote interesse voor deze doelgroep ontwikkeld en wil meer voor hen betekenen.”

MAX Seniorencoach

“Om die reden ben ik de opleiding tot seniorencoach gaan doen.  In de vele gesprekken die ik in de loop der jaren heb met de ouderen, gaat het vaak over wat er allemaal niet meer kan als je ouder wordt. Terwijl ik veel meer wil kijken naar wat nog wel kan. Vandaar uit ben ik mij ook verder gaan specialiseren om mensen met dementie te ondersteunen. Hoe kun je het leven leiden na de diagnose en hoe kan het netwerk meedenken en meegroeien in het proces.”

Omgaan met verandering

“Inmiddels heb ik mijn kennis in de leefwereld van ouderen vergroot. Ouder worden we allemaal, maar hoe ga je om met de veranderingen die op je pad komen? De ervaringen bij MAX en mijn vrijwilligerswerk met ouderen, hebben mij gevormd tot een sensitieve coach, die het coaching proces ziet als een mogelijkheid om vanuit verbinding beweging in gang te zetten.”

De MAX Seniorencoach is er voor u!

Naarmate we ouder worden, kunnen er ook veranderingen optreden in ons leven. En soms kunnen die veranderingen zo ingrijpend zijn, dat u de grip kwijtraakt en er zelf niet uitkomt om de regie weer terug te vinden.  De MAX Seniorencoach is er dan voor u! Klik op deze link en neem contact op met de MAX Seniorencoach.

Geef een antwoord