Gelovigen doen vaker vrijwilligerswerk

Mensen die vaak naar de kerk gaan, doen meer vrijwilligerswerk en zijn vaker actief in de politiek. Ongeacht welk geloof ze hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Medemenselijkheid

De helft van onze bevolking zegt te geloven in een god en daarvan woont 1 op de 6 gelovigen maandelijks een religieuze dienst bij. De grootste groep is katholiek. De helft die gelooft betekent niet alleen vaker iets voor de medemens, maar zet zich ook vaker in voor scholen of sportverenigingen. Hoewel het vrijwilligerswerk qua geloof niets uitmaakt, doet leeftijd er wel toe. Ouderen gaan namelijk wel vaker naar de kerk dan jongeren, maar de jeugd doet juist meer vrijwilligerswerk.

Politiek betrokken

Ook is de gelovige tak van onze samenleving actiever in de politiek dan de niet religieuze groep. Zij stemmen vaker bij Tweede Kamer verkiezingen en proberen de politiek op verschillende manieren te beïnvloeden. Protestanten laten zich hierin het meeste horen, moslims het minste.

Heeft u ervaring met vrijwilligerswerk?

Geef een reactie

Reacties (2)

  ineke18 says:

  Ik weet niet of dat wel zo is. In onze kennis kring zijn er vele niet gelovig en doen al jaren met veel plezier vrij Vrijwilligerswerk.

  peter61j says:

  deze uitspraak vind ik de grootste onzin
  ik ben niet gelovig en doe al meer dan 2oj vrijwilligerswerk.
  met mij vele duizenden
  het zit in je karakter of je vrijwilligerswerk doet ja of nee,
  niet in wat je gelooft