CliniClowns

CliniClowns brengen veel meer dan een lach

Tijd voor MAX staat donderdag 6 oktober 2022 in het teken van CliniClowns. Met hun verbeeldingskracht zorgen de CliniClowns dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Jack van Gelder is al meer dan 20 jaar een bevlogen ambassadeur. Hij heeft de impact van de clowns van dichtbij gezien en vertelt hierover in de studio. De 21-jarige Kayleigh, die als kind veel steun had aan de CliniClowns tijdens de vele ziekenhuisopnames, treedt op.

Met afleiding en plezier zorgen CliniClowns dat zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie hun angsten of zorgen even vergeten. Geef voor de lach die doet leven en steun CliniClowns. Bel 0800 – 1336 (gratis) of doneer direct via de website

Verbeeldingskracht

In Tijd voor MAX zien we hoe het vak van CliniClown veel meer is dan het brengen van een lach. Zo gaan we mee naar Kempenhaeghe, een Academisch Centrum waar onder meer kinderen met epilepsie en een verstandelijke beperking wonen. De CliniClowns weten op een bijzondere manier contact te maken met kinderen die zich vaak niet gezien en onbegrepen voelen. “CliniClowns brengen een lach en afleiding, maar ook warmte en genegenheid. En ieder kind vraagt daarbij zijn eigen benadering. Het ene kind is meer gebaat bij klein en subtiel, de ander wil meer actie, lekker even keten”, aldus Jack van Gelder.

Voor mensen met dementie

Ook volgen we CliniClowns Noena en Mimus die met veel liefde en respect spelen voor mensen met dementie in zorgcentrum Thebe Eikenbosch. Ze stemmen hun spel af op de belevingswereld van de bewoners en maken oprecht contact. Dementiedeskundige Annemarie Bolder is onder de indruk van de verbeeldingskracht van de CliniClowns. “Het is niet alleen het bezoek zelf, ook erna zie je duidelijk een positief effect op de sfeer en de mensen.”

‘Moment van ontlading’

De 21-jarige Kayleigh lag als kind veel in het ziekenhuis. Tijdens haar vele behandelingen had ze veel steun aan de bezoeken van de CliniClowns. “Ze kwamen regelmatig aan mijn bed en elke keer voelde dat als een moment van ontlading. Een ‘vrij’ moment tussen alle onderzoeken, dokters en infuuspiepjes. Zo was ik even in een andere wereld en vergeten in welke ellende ik me eigenlijk bevond”, aldus Kayleigh. Om de CliniClowns te bedanken zingt ze speciaal voor hen een lied in Tijd voor MAX.

Over CliniClowns

CliniClown zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heft blijvend effect.

Met afleiding en plezier zorgen CliniClowns dat zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie hun angsten of zorgen even vergeten. Geef voor de lach die doet leven en steun CliniClowns. Bel 0800 – 1336 (gratis) of doneer direct via de website

Tijd voor MAX in het teken van CliniClowns is te zien op donderdag 6 oktober 2022 om 17.10 uur op NPO 1.

(Deze uitzending van Tijd voor MAX wordt mede mogelijk gemaakt door CliniClowns.)

Geef een antwoord