waardig ouder worden

180 miljoen euro voor Waardig ouder worden

Het regeerakkoord is bekend. En er is goed nieuws! Want voor het manifest Waardig ouder worden, wordt deze kabinetsperiode 180 miljoen euro beschikbaar gesteld. 

De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie presenteert dinsdag 10 oktober 2017 haar plannen voor de komende 4 jaar. Hierin werd onder andere bekend dat het manifest Waardig ouder worden is opgenomen in het regeerakkoord. De partijen zeggen toe dat er voor de komende kabinetsperiode 180 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. De jaren daarna nog eens 30 miljoen euro per jaar.

Manifest Waardig ouder worden

Afgelopen jaar bepleitten in een breed gedragen manifest diverse politieke partijen, maatschappelijke organisaties, beroepsorganisaties, zorginstellingen, omroepen en bekende Nederlanders een aantal actiepunten om zo de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Ook zo’n 20.000 andere mensen ondertekenden het manifest Waardig ouder worden

Een samenleving waar ouderen gezien en gewaardeerd worden

Partijleider Gert-Jan Segers (ChristenUnie), omroepdirecteur Jan Slagter (MAX) en directeur van de ouderenbonden KBO-PCOB Manon Vanderkaa nemen het initiatief voor de samenwerking. De initiatiefnemers geven aan dat over de plannen rond ‘voltooid leven’ de meningen kunnen blijven verschillen. Maar waar ze elkaar politiek en maatschappelijk wel in kunnen vinden, is in een inzet voor een samenleving waarin ouderen gezien en gewaardeerd worden.

Geef een reactie

Reacties (8)

  Toffee says:

  hoor ik Ferry Mingelen nu echt zeggen naar aanleiding van de BTW verhoging op o.a. boodschappen dat je er ook voor kunt kiezen om minder boodschappen te gaan doen in welke context plaats ik dit minder groente of minder fruit of 1 boterham per dag ???

   Hanneman says:

   Eigenlijk hoorde u Ferry Mingelen min of meer uitleggen op welke partij hij zijn stem uitbrengt. Hoe u minder boodschapt of uitgeeft is aan U. Zoals het omgaan met alle aanstaande ellende. Oók aan U. Sterkte!

  Letty Koers- de Beijer says:

  Belachelijk vindt ik dit…
  het is al een stuk duurder geworden allemaal!
  nu nog meer geld betalen…
  ook voor het afval, de kapper enz…
  straks kunnen de mensen het helemaal niet meer bekostigen om gezond te eten.
  de andere vaste lasten zijn er ook nog he!
  het kan toch niet de bedoeling zijn om mensen droog brood te laten eten?!

   aatjevanw says:

   Ik heb ergens gelezen dat ook hulpmiddelen voor ouderen die beperkingen krijgen ook onder de hogere btw vallen. Is dat allemaal nodig om de midden en hogere inkomens tevreden te stellen?

  Grad says:

  Het meeste geld gaat toch weer naar de directeuren en dergelijke figuren

  aatjevanw says:

  Ik ben nog wat vergeten. Het gaat nu wel ineens over waardig leven maar waardig sterven mag dus nog steeds niet. Het blijft alleen mogelijk op zeer onprettige manieren.

   jetteke says:

   Helemaal met je eens aatje
   Er is (beweert men) nu genoeg geld beschikbaar om waardig oud te worden.
   Wat bedoelen ze in hemelsnaam met “waardig”? Is dat ziek en hulpbehoevend je laatste dagen
   slijten terwijl de wijkverpleegster en/of de huishoudelijke hulp nauwelijks tijd hebben voor de meest
   noodzakelijke zorg?
   Over het verpleeghuis zullen we het maar niet hebben.
   Het verbaast mij hooglijk dat MAX, dé omroep die zegt zich sterk te maken voor ouderen, wel dat “waardig” leven steunt maar het laat afweten als het gaat om waardig sterven.

  ARANEA says:

  Het is toch te gek voor woorden! De adviezen om gezonder te eten, zoals veel fruit en groenten vliegen je om de oren. Mevrouw Vanderkaa en de heren Segers en Slagter zouden beter moeten weten, zij hebben alle drie een behoorlijk inkomen. Dat kan van iedere ouderen niet worden gezegd.
  Er is toch beloofd dat iedereen er financieel op vooruit zou gaan? Steel dat dan niet terug via een BTW verhoging op gezond voedsel!
  Als er dan toch zo nodig een verhoging doorgevoerd dient te worden, verhoog dan de BTW op frisdrank en snoep!
  Maar ook dan kom je de belofte niet na dan iedereen er op vooruit gaat!