kipfilet

Witte pezen in kipfilet eenvoudig zonder mes verwijderen

Kipfilet past in veel gerechten en is ook in zijn geheel te gebruiken. Voordat u overgaat tot de bereiding ervan moeten er meestal wel eerst nog witte pezen en andere witte stukjes uitgehaald worden. Doet u dit met een mes, dan komt er vaak ook flink wat van het roze vlees mee. Er is echter een methode om zo min mogelijk van de bruikbare delen te verspillen.

Met een vork

Alles wat u ervoor nodig heeft is een vork en een stukje keukenpapier. Klem het uiteinde van de pees tussen de vork en houd het uiteinde vast met een stukje keukenpapier. Trek er vervolgens aan en het wit komt los, zonder al teveel kippenvlees mee te nemen. Het proberen waard. In de (Engelstalige) video ziet u hoe het in zijn werk gaat.

@raising_krazies Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp ♬ original sound – raising_krazies

Wel of niet kipfilet wassen voor het bakken?

Soms wordt geadviseerd de kip te wassen voor hij in de pan gaat. Door het spetterende water verspreiden de bacteriën zich dan echter door de hele keuken. Wat zeer onwenselijk is. Daarnaast maakt het wassen het haast onmogelijk de kipfilet vervolgens nog lekker krokant te bakken, als u daarvan houdt. Al met al reden genoeg om de kipfilet dus niet te wassen.

kipfilet

De lekkerste kipfilet

Als de kipfilet klaar is voor verdere bereiding, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat die niet droog wordt en mals blijft. Zo is het handig om hem op kamertemperatuur te laten komen en plat te slaan. In een eerder artikel geven we nog meer tips voor een lekkere kipfilet.

(Bron: RTL Nieuws, Vriendin, archief. Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie

Reacties (4)

  Margeaux says:

  Walgelijk dat jullie dit nog promoten. Er zijn zoveel alternatieven waar geen dier voor vermoord hoeft te worden.

   Adriaan K says:

   Walgelijk een reactie als deze. Laat iedereen lekker eten en genieten wattie zelf lekker vindt!

   Eva blauw says:

   Jammer om op zo’n manier menen te moeten regeren. Het valt mij op dat mensen die wel vlees e/o vis eten doorgaans geen enkel probleem hebben met vegetariërs en veganisten, hun eetgewoonte en idealen, prima, gewoon doen! Komt iemand eten zal ik met net zoveel liefde het voorkeurseten koken. Omgekeerd is er een sterke afkeuring en intolerantie naar mensen die wel vlees, vis, e.a. afgeleide voeding van dierlijke producten eten, vegetariërs zie ik niet voor gasten een vleesgerecht koken. De felheid en het veroordelende van vegetariërs en dierenactivisten werkt daardoor m.i. averechts. De irritante reclame van Wakker Dier zap ik dan ook altijd direct weg, Dierenwelzijn moet, maar de extreme opdringerigheid en onwaarheden die de mensen worden voorgehouden vind ik vreselijk, de antipathie wordt er alleen maar mee gevoed.

  Olanda says:

  onzinnige discussie waar je nooit uitkomt!!!!