suikerbrood

Wafels van suikerbrood van Robèrt van Beckhoven

Na een hartige wafel, maakt Robèrt deze week heerlijke zoete verwenwafels van een suikerbrooddeeg. Hij gebruikt hiervoor mooie, grote korrels parelsuiker en als u die kunt krijgen, dan is maat P4 hiervoor de meest ideale afmeting.

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 5 g zout
  • 25 g (basterd)suiker
  • 10 g gist
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g parelsuiker (P4 is ideaal)

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • wafelijzer

Bereidingswijze:

Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als u machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid. Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als u het zo dun kunt uitrekken dat u erdoorheen kunt kijken. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.

Verdeel het deeg in stukken van ca. 150 g (afhankelijk van de grootte van uw wafelijzer). Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten. Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.

Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken één voor één tot ze goudbruin en gaar zijn. Lekker met een goede basis-vanillesaus. Het recept voor de vanillesaus vindt u bij Ròberts recept voor Apfelstrudel.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie