panko

Wat is panko en waar kunt u het voor gebruiken?

In recepten staat panko steeds vaker bij de ingrediënten. Wat is het precies en waar kunt u het voor gebruiken?

Wat is panko?

Kort gezegd is panko een soort paneermeel. Maar dan de Japanse versie daarvan. Het wordt gemaakt van brood en het smaakt net wat zoeter dan gewoon paneermeel. Ook is de structuur wat grover en daarmee knapperiger. Het broodkruim wordt niet zoals paneermeel in de oven gebakken, maar elektrisch gestoomd. Waarna het wordt vermalen tot luchtige, knapperige en zeer smakelijke vlokken. Zelf maken kan wel, maar doordat u dan wel de oven gebruikt, is het resultaat niet hetzelfde.

Waar wordt het voor gebruikt?

Zoals hierboven beschreven is panko een soort paneermeel en op deze manier kunt u het ook gebruiken. U kunt etenswaren, zoals groente en vlees van een laagje voorzien en dan frituren of bakken. Het zorgt zo voor een knapperig laagje op gerechten. Zoals bijvoorbeeld voor het maken van groentepatat of gamba’s.

panko

Waar is panko te koop?

Tegenwoordig hebben de meeste grote supermarkten panko wel in het assortiment. Het is dan vaak te vinden bij de Japanse producten. Heeft uw supermarkt het niet, dan is een toko ook een goede optie en anders is het online te vinden.

(Bron: Culy, foodies, 24 Kitchen. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie