Krokante gamba’s van Robèrt van Beckhoven

Deze krokante gamba’s zijn heerlijk als een borrelhapje, maar ook bij een groene salade. De combinatie van de chili- en kerrie poeder geeft ze net die pittige smaak!

Ingrediënten:

  • 1 kilo gamba’s 13/15, gepeld en schoongemaakt
  • 250 gram panko (Japans broodkruim)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • bloem
  • olie om te frituren

Bereidingswijze:

Pel de gamba’s en laat indien mogelijk het uiteinde van het staartje eraan zitten. Dep de gamba’s droog met een doek en zet apart.

Pulseer de panko kort in een blender, zodat het broodkruim wat fijner wordt. Meng de panko met het kerriepoeder, het chilipoeder en zout. Let op: ga gerust af op uw eigen smaak, maar houd er rekening mee dat de specerijen en het zout door het frituren wat smaaksterkte verliezen.

Vul 1 diep bord met een laag bloem, 1 met losgeklopt eiwit en 1 met de panko. Haal de gamba’s eerst goed door de bloem. Zorg dat ze volledig bedekt zijn en tik voorzichtig de overtollige bloem eraf. Hussel de bebloemde gamba’s voorzichtig door het eiwit. Pak de gamba’s 1 voor 1 uit het eiwit, laat even goed uitlekken en hussel ze dan door de panko. Duw de panko eventueel een beetje aan.

Frituur de gamba’s ca. 3 minuten op 180 ⁰C. Lekker met chilisaus!

Tip: wanneer u de gamba’s heeft gepaneerd, kunt u ze prima (los van elkaar) invriezen. Als u ze wilt serveren, kunt u ze rechtstreeks vanuit de vriezer frituren; laat ze dan wel een minuutje langer bakken.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie