olijfwafel

Olijfwafels van Robèrt van Beckhoven

Veel mensen denken bij patisserie gelijk aan zoetigheid, maar de patisserie kent ook een hartige kant. Robèrt maakt in Tijd voor MAX hartige olijfwafels.

Ingrediënten:

  • 120 milliliter melk
  • 40 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 milliliter room
  • 80 gram taggiasca-olijven, ragfijn gehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd en licht aangefruit in olijfolie
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • bieslook naar smaak, fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Breng de melk met de boter in een pan aan de kook.

Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.

Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag eventueel in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Roer de room door het beslag en voeg tot slot de olijven, sjalotten, knoflook en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het beslag liefst in een kom afgedekt met plasticfolie een nacht rusten in de koelkast.

Verwarm het wafelijzer en spuit met een spuitzak een afgemeten hoeveelheid beslag in het ijzer. Bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie