kamillethee

Waar is kamillethee allemaal goed voor?

Op koude dagen wordt vaak een warme kop thee gedronken. Om even op te warmen of bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Een thee die ’s avonds vaak gedronken wordt is kamillethee. En dat is niet zomaar.

Kamillethee werkt kalmerend

Kamillethee heeft namelijk een kalmerend effect en werkt daarom goed voordat u naar bed gaat. Het is 1 van de bekendste gezondheidsvoordelen van deze theesoort. Het is een kruidenthee, dus er zit geen cafeïne in. Cafeïne zorgt ervoor dat u juist alerter wordt.

Lees ook: Thee drinken op koude dagen? Van deze theesoorten warmt u het beste op

Angst verminderen door kamille

Ook kan kamille een onrustig gevoel in het lichaam verminderen. Het brengt het zenuwstelsel tot rust. Uit onderzoek blijkt ook dat angst verminderd wordt door het drinken van kamillethee. De bloeddruk verlaagt hiermee ook.

Stomen met kamille

Wanneer u verkouden bent, wil stomen nog weleens helpen. In een bak met kokend water kunt u ook heel goed kamillethee doen. Een paar zakjes even laten trekken en daarna kunt u met een handdoek over uw hoofd boven de kom hangen. Het werkt ontsmettend en verzachtend.

thee
Lees ook: Moet u vaak plassen na thee drinken? Hier komt dat door

Te veel kamille

Let wel op met te veel kamillethee drinken, want dat is ook niet goed. Hier kunt u misselijk van worden en van gaan braken. Wie bloedverdunners gebruikt kan beter ook voorzichtig zijn met de kruidenthee. Een stofje in kamille werkt bloedverdunnend.

Zelf kamillethee maken

Kamillethee is kant-en-klaar te koop in de supermarkt en specialistische winkels. Maar u kunt ook zelf thee maken met de kamilleplant, net zoals met andere planten. Maar let wel op, er zijn ook giftige mengsels. Thee zetten is gemakkelijk, maar er zijn manieren om de smaak nog beter te krijgen. Zo krijgt u het perfecte kopje.

(Bron: Margriet, Libelle, Teaking, A.Vogel. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord