kerstklassiekers

Veel kerstklassiekers op tafel deze kerst

Supermarkten proberen de wensen van consumenten voor de kerstmaaltijd in te schatten en voorspellen voor dit jaar 2 trends: we gaan voor ‘makkelijk’ of ‘klassiek’.

Hollandse garnalen

Bij Jumbo verwachten ze net als vorig jaar een voorkeur voor kerstklassiekers. Een woordvoerder zegt dat er veel gerookte zalm, varkenshaas en varkensrollade over de toonbank zal gaan. Ook Hollandse garnalen doen het daar altijd goed en verder zijn volgens de supermarktketen de kerststol en luxebroodjes in trek. Van de kerststol verkocht Jumbo er vorig jaar een kwart miljoen.

Makkelijk

Bij supermarktketen Albert Heijn valt een andere trend op, ‘makkelijk’. ,,Liever een makkelijk en lekker driegangenmenu dan een uitgebreid viergangenmenu”, vertelt een woordvoerder van AH. Daarnaast rekent de keten op veel gourmetters.Toch wordt er ook bij AH rekening gehouden met de populariteit van klassiekers. Er wordt extra carpaccio, ragout en bladerdeeg ingekocht.

Online

Ook online is er een voorkeur voor klassieke recepten te bespeuren. ,,De meest gezochte kerstrecepten op onze website zijn: garnalencocktail, tiramisutaart en stoofperen”, zegt de woordvoerder van AH. Ook Jumbo verwacht online-drukte: een woordvoerder voorziet een verdubbeling van het aantal online-bestellingen en zet daarom in haar distributiecentra extra mensen in. In de winkels wordt extra personeel ingezet.

Wordt het voor u een simpele en lichte maaltijd deze kerst, liever een klassieker of iets heel anders?

(Bron: ANP)

Geef een reactie