Varkensgoulash

Varkensgoulash van Janny

Serveer deze varkensgoulash met rijst, aardappelpuree of met gekookte aardappelen. Overigens is de goulash ook lekker met gestoofde zuurkool. Een tip: bak de paprikapoeder heel kort  mee, anders wordt deze bitter van smaak. En voor extra pit is laurier, tijm of chilivlokken lekker.

Ingrediënten:

  • 600 gram varkenslappen
  • 4 grote tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote uien
  • olie of boter om te bakken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 750 milliliter bouillon
  • 150 milliliter rode wijn
  • 1 eetlepel  tomatenpuree
  • zout, chilivlokken
  • peterselie om te bestrooien

Snijd het vlees in dobbelstenen. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Maak de paprika ’s schoon en snijd ze in repen. Pel de uien, halveer ze en snijd de uien in halve ringen.

Bak het vlees aan in de olie of boter. Voeg de uien toe en fruit enkele minuten samen. Breng op smaak met zout, paprikapoeder  en chilipeper Voeg dan de stukken tomaat en paprika toe en bak zachtjes al omscheppend tot het meeste vocht verdampt is. Schenk de wijn in de pan, laat even inkoken en schenk dan de bouillon hierbij. Laat zonder deksel ongeveer 25 tot 35 minuten pruttelen.

Proef of nog extra peper of zout moet worden toegevoegd. Bestrooi eventueel met versgehakte peterselie.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (3)

    RABE says:

    Ik bak het vlees (zout en peper) aan met eendenvet.
    Dan blussen met water en een paar uur laten stoven.
    Het Franse Rillette.
    Heerlijk voorgerecht met een augurkje.

    ArtLis says:

    Mmmm, lijkt heerlijk, ga ik vast eens maken! Ik zie ook doperwten in de schotel op de foto. Mijn idee!
    Ikzelf heb altijd diepvries doperwten in huis: het is in vele gerechten – ook soepen – een welkome laatste toevoeging. Ideaal, want ze zijn door hun vorm gemakkelijk te doseren; ze zijn in een mum van tijd gaar en geven extra cachet aan het gerecht, ook voor het oog!

    warm says:

    Ik Heb het ook gemaakt, maar ik vond 750 mml bouillon wel erg veel, tomaten geven al vocht en de wijn erbij en dan nog de bouillon,de smaak was heel lekker, ik heb later veel vocht er uit gehaald .