trifle

Trifle met sinaasappel, bokkepootjes en perzik van Mounir Toub

Een trifle is een typisch Engelse nagerecht dat is opgebouwd uit een aantal lagen met daar bovenop vaak vers fruit. U kunt deze het best ‘bouwen’ in een aantal glazen of in een glazen kom. Voordat het bouwen kan beginnen, moeten de afzonderlijke componenten eerst klaargemaakt worden. Mounir legt uit welke dit zijn en hoe u ze maakt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de mascarpone crème

  • 400 gram mascarpone
  • 400 gram slagroom
  • Suiker naar smaak (ongeveer 50 gram)
  • 1 vanille stokje

Voor de gepocheerde perziken

  •  400 gram suiker
  • 400 gram water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 perziken

Voor de aardbeiensaus

  • Pocheervocht van de gepocheerde perziken
  • Verse aardbeien

Overige ingrediënten

  •  2 sinaasappels (in partjes gesneden)
  •  8 bokkepootjes (in vieren snijden)
  • amandelschaafsel (eventjes in de oven bruin laten worden)
  • Verse aardbeien (gesneden)
  • cacaopoeder

Bereiding

Voor de mascarpone crème

  • Schraap de binnenkant van het vanillestokje leeg en klop de inhoud hiervan samen met de mascarpone en de suiker los.
  • Klop vervolgens de slagroom totdat het de dikte van yoghurt heeft en meng dit met het mascarponemengsel totdat het een smeuïge massa is. U kunt dit in een spuitzak bewaren.

Voor de gepocheerde perziken

  • Breng het water met de steranijs en de kaneel aan de kook in een pan. Dit wordt uw pocheervocht.
  • Halveer vervolgens de perziken en verwijder de pit. U kunt de halven nu in het pocheervocht leggen. Let op! haal de pan wel van het vuur voordat u dit doet. Laat de perziken zo’n 10 minuten in het vocht liggen.
  • Pel de perziken en leg ze weer terug in het inmiddels afgekoelde pocheervocht.
  • U kunt de perziken vlak voor gebruik uit het vocht halen en vlak voor gebruik in kleinere stukjes snijden.

Voor de aardbeiensaus

  • Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
  • Neem wat pocheervocht uit de pan en stop dit samen met de aardbeien in een blender of pureer ze met een staafmixer.

Opbouw van de trifle

  • Begin de opbouw van de trifle door een beetje mascarponecrème onderop te leggen, gevolgd door de bokkenpootjes. Daarna kunt u weer wat crème gebruiken en vervolgens naar eigen voorkeur de lagen opbouwen. U kunt wat fruit bewaren voor bovenop de trifle en deze afmaken met wat cacao poeder.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie