Sushi

Ingrediënten: (Hoso maki – sushi met 1 ingrediënt)

  • bamboe matje
  • sushi rijst
  • water
  • half noriblad (zeewiervel)
  • wasabi
  • snijplank
  • scherp mes
  • Ingrediënt naar keuze: reepjes vis of groente van ongeveer 2 centimeter

Bereidingswijze:

Leg het halve noriblad met de ruwe kant naar boven horizontaal op het bamboe matje. Maak de handen iets nat met water. Verdeel wat sushirijst gelijkmatig over het vel nori maar hou aan de bovenkant een randje van 1 cm vrij.

Smeer dun wasabi horizontaal over het midden van de rijst. Leg 1 ingrediënt naar keuze op de wasabi. Leg de onderkant van het velletje nori gelijk aan de onderkant van het bamboe matje. Schuif de duimen aan de onderkant onder het bamboe matje en houd met de vingers de ingrediënten tegen.

Tik het matje met de duimen op en laat het landen achter de rijst. Druk de rol stevig aan. Pak met de schrijfhand de rand van het matje, dat tegen de rijst geplakt zit, in het midden vast en tik het iets omhoog. Plaats de andere hand op het matje en ‘loop’ met de vingers van de niet-schrijfhand over het matje en duw de rol naar voren zodat deze over de plakband rolt.

Laat de rol eventjes rusten en leg hem dan met de naad naar beneden op het plankje. Snijd de rol in 6 gelijke stukjes,: dit is een hoso maki!

Itadakimas: eet smakelijk!

(Bron: Silvia van Zomeren)

Geef een reactie