spaghetti met asjovis

Spaghetti met ansjovis van Janny van der Heijden

Een lekker gerecht hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Dat bewijst dit recept van spaghetti met ansjovis en olijven. Het komt uit het nieuwe kookboek van Claudia Roden. Janny voegt er tijdens het bereiden nog haar liefde aan toe. 

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 250 gram spaghetti
  • 4-5 tenen knoflook gesnipperd
  • 1/2-1 verse rode peper, zaadjes verwijderd, gesnipperd of een flinke snuf gedroogde chilipeper of chilivlokken
  • 60 gram ansjovisfilets in olie uit pot, uitgelekt en fijngehakt
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven in stukjes
  • bosjes (25 gram) bladpeterselie fijngesneden
  • zout

Bereidingswijze:

Zorg dat alle ingrediënten gesneden zijn en klaarliggen voordat u de spaghetti kookt volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bak de knoflook in een grote koekenpan in 2 eetlepels van de olie tot de geur vrijkomt. Voeg de peper en de ansjovis toe en bak deze al roerend mee tot de ansjovis is gesmolten in de olie. Haal de pan van het vuur en voeg de olijven en peterselie toe.

Giet de pasta af als deze al dente (beetgaar) is en doe deze bij de saus in de pan. Voeg de rest van de olie toe en hussel alles goed door elkaar.

(Bron: Med van Claudia Roden /Janny van der Heijden, foto ter illustratie)

Geef een reactie

Reactie

    Niequi says:

    Welke olie wordt gebruikt en hoeveel?