Duur 01:48
Gepubliceerd op 2 mei 2016

Siciliaanse pasta van Janny

Vooral in Zuid-Italië ziet u nog de middeleeuwse traditie van de combinatie zoet en hartig in gerechten terug. Kies voor dit gerecht volle rijpe tomaten en neem anders tomaten uit blik of voeg wat extra tomatenpuree toe om de smaak en kleur op te halen.

Ingrediënten:

  • 350-400 gram (verse) spaghetti
  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 eetlepels rozijnen of sultanas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 volle eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven

Bereiding:

Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze in heet water, verwijder het velletje. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de kern en zaadjes.

Week de rozijnen in heet water.

Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Smelt de olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de stukken tomaat toe, breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer een kwartiertje – 20 minuten pruttelen.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudkleurig.

Spoel de kappertjes onder de stromende kraan af. Hak de olijven grof.  Meng de kappertjes, uitgelekte rozijnen en olijven door de saus en laat ze kort warm worden.

Kook intussen de pasta beetgaar in kokend water met een beetje zout. Meng vlak voor het serveren de pijnboompitten door de saus. Giet de pasta af en serveer met de saus.

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.

(Bron: Pasta di Janny, ISBN: 9789461431189, uitgeverij Good Cook BV.)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer