Spaghetti alla carbonara

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 gram pancetta (of magere spekblokjes)
  • 4 eidooiers
  • 100 gram geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 400, gram spaghetti
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

Snijd de pancetta in reepjes en bak in een koekenpan. Doe de pancetta in een bakje en laat het afkoelen.

Klop de eidooiers met de pecorino in een schaal. Voeg de afgekoelde pancetta toe en breng op smaak met vers gemalen peper.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Giet de pasta af en meng de pasta in een pan samen met het eidooiermengsel. Verwarm al roerend circa 3 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveer in een diep bord en bestrooi met nog een klein beetje pecorino.

(Bron: 24Kitchen)

Geef een reactie