Sing Along Cake

Sing Along Cake van Charl Odijk

Speciaal voor het Songfestival is er een Sing Along Cake ontworpen, geïnspireerd op het thema Open Up. Van iedere verkochte taart gaat 1,50 euro naar de stichting Méér Muziek in de Klas om zo bij te dragen aan structureel meer muziekonderwijs op basisscholen. En de bakker die deze taart gaat maken in Tijd voor MAX is patissier Charl Odijk.

Ingrediënten (voor 1 taart):

Voor de rainbow cake:

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 stuks eieren
  • 150 gram (gesmolten) boter
  • ½ vanillestokje
  • 150 gram patent bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 5 verschillende vloeibare kleurstoffen

Voor de vanille witte chocolade crème:

  • 50 gram koude boter in blokjes
  • 35 gram poedersuiker
  • ½ vanillestokje
  • 35 gram witte chocolade in kleine stukjes gesneden
  • 20 gram gele room poeder
  • 45 gram melk

Voor de vulling:

  • 100 gram aardbeienjam

Voor de decoraties:

    • 50 gram witte rolfondant
    • gekleurde (suiker)decoraties naar keuze

Extra nodig:

  • vierkant bakblik van ongeveer 15 x 15 cm

Bereidingswijze:

Voor de rainbow cake:

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Smelt de boter en houd deze rond de 70 ⁰C. Zeef de bloem samen met de bakpoeder. Klop de eieren samen met de witte basterdsuiker en de vanille tot een luchtige standige massa en spatel met behulp van een pannenlikker er langzaam en voorzichtig de warme boter doorheen. Spatel op dezelfde manier de bloem door het beslag heen. Verdeel het cakebeslag in 5 gelijke delen en breng desgewenst op kleur met de kleurstoffen. Strijk de verschillende beslagen voor ongeveer 1 cm dik op een bakpapier en leg in een bakblik zodat deze tijdens het bakken niet kan uitvloeien. Bak af voor ongeveer 25 minuten. Herhaal het bakproces dan nog eens 4 keer.

Voor de vanille witte chocolade crème:

Kook de melk en klop met de gele room poeder tot een stevige massa, smelt hier de witte chocolade in en klop door totdat deze handwarm is. Klop de poedersuiker, vanille en de boter in blokjes door de massa heen en klop tot een luchtige witte crème

Afwerking:

Bouw de cake stapsgewijs één voor één op. Bestrijk de afgekoelde cakeplakken iedere laag met een dun laagje aardbeienjam en spuit met behulp van een spuitzak een dun laagje witte chocoladecrème bovenop de aardbeienjam. Houd een beetje crème over om de buitenkant te “maskeren”, zet hiervoor de taart eerst in de koelkast om op te stijven. Bestrijk de bovenkant en 2 zijkanten met de crème. Rol rolfondant dun uit en snijd op de maat van de taart, leg het plakje bovenop de taart. Versier de taart naar eigen inzicht met verschillende decoraties!

(Bron: Patisserie Dudok, Charl Odijk)

Geef een reactie

Reactie

  1. highenergy says:

    Wat een heerlijke en vrolijke taart.
    Ik heb het taartje bij Dudok in Rotterdam (maar) gekocht,
    en ervan genoten.
    Dank Charl Odijk van Dudok!!