ham Jumbo

Risico op salmonella: Jumbo roept ham terug!

Opgelet: mensen die een bepaalde soort ongerookte Coburgerham van Jumbo hebben gekocht moeten deze niet consumeren wegens mogelijke salmonellabesmetting. Daarvoor waarschuwt de supermarktketen in samenspraak met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op donderdag 13 april 2017.

Risico op salmonella in ham

Tijdens een kwaliteitscontrole van de NVWA is het risico op aanwezigheid van de salmonellabacterie in de ham aan het licht gekomen. Salmonella kan een gevaar voor de gezondheid vormen, vooral van ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Ongerookte Coburgerham

Het gaat om de ongerookte Coburgerham met de EAN productcode 23790.440000.000. Jumbo adviseert klanten de ham niet te consumeren en deze terug te brengen naar één van de winkels. Klanten krijgen het aankoopbedrag vergoed. Een bon is niet nodig.

Vragen?

Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de klantenservice van Jumbo. Deze is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar tussen 8.00 en 22.30 uur op het telefoonnummer 0800-0220161. U kunt uw vragen ook online stellen op de website van Jumbo.

(Bron: ANP, NOS, Jumbo)

Geef een antwoord