rigatoni met bloemkoolbolognese

Rigatoni met bloemkoolbolognese

In dit recept doet de bloemkool als het ware dienst als ‘gehakt’. Door het grof te raspen en dan even op de bakplaat te roosteren, krijgt het een heerlijke smaak. Sandra maakt er een bloemkoolbolognese van die ze serveert bij de rigatoni.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 1 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peper, zout
  • 150 gram rigatoni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 milliliter passata
  • scheutje balsamicoazijn
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Rasp de bloemkool op de grove rasp. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met paprikapoeder, oregano en peper en zout. Rooster circa 7 minuten.

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Snijd de peper in ringen en voeg toe. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de passata en balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Kook circa 10 minuten op zacht vuur.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer de geroosterde bloemkool door de saus.

Verdeel de pasta met bloemkoolbolognese over borden en rasp er de Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Marielle Heeren says:

    Zou dit ook met bloemkoolrijst kunnen?