quiz

Quiz: hoelang zijn deze producten houdbaar?

Het is deze week de Verspillingsvrije week, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor voedselverspilling. Voedselverspilling is nog steeds iets wat op grote schaal gebeurt, terwijl veel producten een stuk langer houdbaar zijn dan wij wellicht denken. Wat weet u eigenlijk over de houdbaarheid van  het eten en drinken uit deze quiz? Test het nu!

Geef een reactie

Reacties (5)

 1. Groenleven says:

  wat is houdbaar in deze zin?
  mits goed opgeslagen, in blik of pot, donker en droog, zal het niet ziekmakend zijn. er zal wel smaakverlies zijn maar of dat slecht is?

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Groenleven,

   Wij hebben in dit geval houdbaar opgevat als nog goed te eten, smaakverlies of niet. Wij zijn uitgegaan van de termijnen die het Voedingscentrum stelt voor de genoemde producten.

   Met vriendelijke groeten,
   Redactie MAX vandaag

 2. DEUTEKOM says:

  Goedemorgen, de helft had ik fout tot mijn groot ongenoegen. Ik zal wel een ander idee hebben over houdbaarheid dan de rest van de lezers en de officiële instantie die ons dat allemaal voorschrift. In onze koelkast is het op minstens 2 vakken ALTIJD tussen de 2 en 5° C. Dan nog leg ik bederfelijke waar zo dicht mogelijk tegen het koellichaam. Andere voedingsmiddelen bewaar ik altijd droog en in mijn keuken kjom ik nooit bederfelijke of oneetbare spullen tegen! Hoezo kan je koffie niet langer bewaren. Wat evtl speelt is het verlies aan smaak, en dan gooi je het weg. Aardappelen onder in de groentelade, koel en donker, waarom zouden die geen 3 maanden erin kunnen verblijven? Zijn ze dan echt niet meer geschikt voor consumptie? Pure ONZIN ! Als je de oorlog hebt meegemaakt kijk je wel anders tegen zulke zaken aan, ik houd me aan mijn gevoel over houdbaarheid en ben nog NOOIT ziek geworden van onhoudbare of bedorven voedingsmiddelen. Gegroet DEUTEKOM

 3. B.Harmsen says:

  Vroeger werd bij ons na de oogst van de aardappelen meerdere zakken van 35kg in de kelder gedeponeerd en deze werden tot ver in het voorjaar gegeten en daar was niks mis mee, helaas heeft mijn flat geen kelder.

 4. Gerard van der Meulen says:

  Ik moet zoutarm leven mijn brood en zout loze kaas die een boer voor me maakt heb je dus helemaal een beperkte houdbaarheid maar je moet toch een beetje feeling ontwikkelen bij de houdbaarheid ruiken en kijken