Punchy citrussalade van Julia Hulleman
Publicatiedatum: 5 september 2025
Zoekt u een op en top citrussalade? Maak dan deze versie van Julia Hulleman! Met sinaasappel, grapefruit en limoen. De dressing trekt in het fruit in, wat het extra smaak geeft. Net zoals de krokante sjalotjes.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten, voor 2 personen
- 1 sinaasappel
- 1 grapefruit
- 2 limoenen
- 1 kleine, rode ui, in dunne ringen
- 1 avocado, in plakjes
- 0,5 rawitpeper, in dunne ringen
- 20 gram gezouten pinda’s, grof gehakt
- blaadjes van 5 takjes munt
- blaadjes van 5 takjes koriander
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- 3 sjalotten, in dunne ringen
- neutrale olie, om in te frituren
- zout
Dressing
- 2 eetlepels vissaus
- sap van 1 limoen
- 2 theelepels palmsuiker
- 0,5 rawitpeper, in dunne ringen
Bereiding punchy citrussalade
Snijd de sinaasappel, grapefruit en limoenen in plakjes en snijd de schil rondom weg. Leg de plakjes citrusfruit, rode ui en avocado op een saladeschaal. Bestrooi met de rawitpeper, pinda’s, munt, koriander en het sesamzaad.
Klop intussen de ingrediënten voor de dressing met 2 eetlepels water in een kommetje. Schenk de dressing over de salade en laat 30 minuten staan.
Verhit een flinke laag olie in een pan tot 170 graden en frituur de sjalotten 3 tot 4 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Laat de sjalotten niet te donker worden in de olie, ze worden nog wat donkerder als ze uitlekken. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat minstens 20 minuten uitlekken en afkoelen op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Strooi de krokante sjalotjes over de citrussalade en serveer meteen.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Jullia Hulleman)



