Pittige sperziebonen met tempegehakt

Pittige sperziebonen met tempégehakt en rijst

In het kader van minder vlees en een goed alternatief, maakt Sandra in dit recept gehakt van tempé. Door de tempé te marineren in ketjap, krijgt het een heerlijke Oosterse smaak. Bij het tempégehakt serveert Sandra pittige sperziebonen en rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram meergranenrijst
  • 250 gram tempé
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel sambal
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verkruimel de tempé en doe in een kom. Voeg de ketjap manis toe en laat circa 5 minuten marineren.

Snijd de kontjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 4 minuten. Giet de sperziebonen af.

Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de tempe circa 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de sperziebonen en sambal toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Verdeel de rijst en pittige sperziebonen over de borden en schep daar de krokant gebakken tempé over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie