Pilaf met cashewnoten van Janny van der Heijden

Ongeroosterde cashewnoten zijn het lekkerst voor dit gerecht.  Kleur ze vlak voor het serveren even in een droge koekenpan op laag vuur. Zijn de cashewnoten al gebrand en gezouten? Hak deze  dan alleen grof voor ze over de pilaf te strooien.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 350 gram (langkorrel) rijst
  • ongeveer 400 gram kalkoenfilet, in repen of blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • chilipoeder
  • 700 milliliter  kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje steranijs
  • 5-6  gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 50 gram cashewnoten
  • 25 gram gepelde pistaches of gerookte amandelen
  • eventueel gehakte peterselie of koriander om te bestrooien

Bereidingswijze:

Spoel de rijst eventueel in een zeef af en laat de korrels uitlekken.

Verhit de olie of boter om in te bakken. Bak de reepjes of blokjes kalkoen al omscheppend 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en  fruit vervolgens in dezelfde pan de uisnippers 2 minuten. Bestrooi ze met de kerrie en koriander en fruit nog even kort. Voeg indien nodig wat extra olie of boter aan de pan toe en strooi de rijst in de pan.

Schep de rijst om tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai de warmtebron laag, roer  het kaneelstokje, de rozijnen en stukjes abrikoos erdoor en leg een deksel op de pan. Laat in 20- 25 minuten zachtjes gaar worden. Warm de laatste paar minuten de stukjes kalkoen mee.

Rooster vlak voor het serveren de cashewnoten in een droge koekenpan en strooi ze met de pistaches en amandelen over de gare pilaf eventueel samen met de gehakte kruiden.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

  1. Snipsnap says:

    Beste Mevrouw van der Heijden,
    Dat ziet er heerlijk uit, en staat volgende week op het menu.
    Dank u wel voor dit recept.
    Wij gaan er vast en zeker van smullen.
    Groetjes Snipsnap