Pasta all’Amatriciana

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 600 gram bucatini (heel dunne en lange macaroniepijpjes)
  • 150 gram kinnebakspek of buikspek
  • 1 eetlepel olie
  • klontje boter
  • 2 of 3 uien
  • 1/2 Spaanse peper
  • 500 gram tomaten
  • bascilicum en peterselie
  • zout
  • geraspte schapenkaas (Peccorino)

Bereiding:

Snipper de ui en de Spaanse peper. Snijd de tomaten in blokjes.

Kook de bucatini (macaronie) volgens de verpakking.

Doe de olie, de boter, het spek en de uien in een pan. Als de uien goudgeel worden, voegt u de Spaanse peper toe.

Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met bascilicum, peterselie en een klein beetje zout. Laat het geheel 15 minuten doorkoken. Let op dat het spek niet teveel uitdroogt. Daardoor krijgt het een te zoute smaak.

Doe de gekookte bucatini in een schaal. Giet hierover de saus en bestrooi met een royale hoeveelheid geraspte schapenkaas (Peccorino)

(Bron: Kookboek Con Amore door Sophia Loren. Bereid door Giovanni Caminita)

Geef een reactie