Paneer met spinazie in een rotirol.

Paneer met spinazie in een rotirol van Judith Cyrus

In dit gerecht van Judith Cyrus gebruikt ze paneer. Dat is een kaas, die wij kennen uit de Indiase keuken. De naam komt vanuit het Perzisch, daar heet het panir, wat kaas betekent. Judith combineert het nu met spinazie in een rotirol. 

Ingrediënten

  • 400 gram paneer
  • 3 eetlepels ghee (een Indiase vorm van geklaarde boter)
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 kleine knoflooktenen, geperst
  • 2 groene chilipepers, ontzaad, fijngesneden
  • 1 romatomaat, ontzaad, fijngesneden
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel kurkumapoeder
  • ¼ theelepel korianderpoeder
  • zout
  • 500 gram verse spinazie
  • 4 rotiplaten
  • 3 takjes verse koriander, fijngesneden
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding paneer met spinazie in een rotirol

Verkruimel de paneer in een kom en zet apart.

Verhit de ghee in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak het komijnzaad tot het begint te poffen. Roerbak de ui erbij tot de ui zacht wordt. Voeg de knoflook, pepers en tomaat toe. Bak de tomaat zacht. Bak het gemberpoeder, de kurkuma en het korianderpoeder 2 minuten mee. Breng op smaak met zout. Roer de spinazie en paneer erdoor en roerbak tot het vocht is verdampt.

Klap elke rotiplaat open en schep een paar lepels van het mengsel in het midden. Strooi koriander erover. Vouw de onderste en bovenste randen naar het midden zodat je nu een rechthoekige plaat voor je hebt liggen. Rol de roti vanaf de zijkant op. Serveer de citroenpartjes erbij. Eetsmakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Judith Cyrus. Foto: Christian Fielden)

Geef een reactie