Omelet met meelwormen van Pierre Wind

Pierre Wind is afgestudeerd op het onderwerp koken door de eeuwen heen. Hij weet dus het één en ander van historisch koken. Het eerste kookboek dateert pas van rond 1500, maar door veel logica te combineren met archeologische vondsten van kookgerei is er een hoop te achterhalen over oude gerechten. Voor Tijd voor MAX maakt hij een middeleeuwse maaltijd. In die tijd worden veel groenten en kruiden die we nu kennen nog niet gebruikt. Ook is het merendeel van de bevolking erg arm, dus vlees is er vaak niet. Maar insecten zijn er wel en die zijn heel voedzaam, met veel eiwitten. Pierre maakt daarom een overheerlijke omelet met meelwormen erin.

Ingrediënten (per persoon):

  • 8 gram gedroogde meelwormen
  • 1 ei
  • 1 boterham
  • (groene) bladkruiden uit het veld zoals lavendel, brandnetel, bloedzuring en doperwt.

Bereidingswijze:

Verwarm het ei in de pan en voeg de gedroogde meelwormen en bladkruiden toe. Eet het ei met brood en garneer het met een blaadje sla.

(Bron: Pierre Wind)

Geef een reactie