Zeeuwse knop, triobolo's

Feesttaart met meelwormen van Tinka Leene

Tinka Leene is de bedenkster van het Zeeuwse knop-bakblik en schrijfster van bijbehorend Zeeuwse knop Bak-boek. Inmiddels zijn er ruim 70.000 bakblikken verkocht en het boek is door Gourmand World Cookbook Awards uitgeroepen tot beste historische kookboek van de wereld. In Tijd voor MAX maakt Tinka een taart met een heel bijzonder ingrediënt: triblolo’s. Dat zijn meelwormen.

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 200 gram boter
  • 4 eieren gesplitst
  • 200 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram rumrozijnen uitgelekt
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 25 gram gedroogde meelwormen

Extra nodig:

  • Bakblik Zeeuwse knop

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de Zeeuwse knop in.

Smelt de chocolade met de boter. Klop de eiwitten stijf. Mix het eigeel glad in een kom met de suiker, het meel en de chocoladeboter. Voeg wat zout toe. Roer de rumrozijnen en de noten erdoor en daarna de tribolo’s.

Schep voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor en doe het mengsel in de Zeeuwse knop.

Bak de taart 35 tot 40 minuten en prik erin om te kijken of hij gaar is. Snijd hem aan met een goed scherp mes.

(Bron: Tinka Leene)

Geef een reactie