avocado

November in het teken van populaire avocado

Een avocadotram, een avocadowinkel en allerlei activiteiten rondom de avocado, in november is Amsterdam voor even de avocadohoofdstad van de wereld. De World Avocado Organization (WAO) heeft deze maand uitgeroepen om de continue beschikbaarheid en consumptie van de populaire vrucht te vieren.

Consumptie blijft stijgen

Na de Verenigde Staten is Europa de grootste markt voor avocado’s en Nederland speelt in het internationale handelsverkeer een belangrijke rol als doorvoerland. Voor 2017 wordt verwacht dat de consumptie in Nederland nog weer eens met 20 procent stijgt. WAO CEO Xavier Equihua: “Het is prachtig om te zien dat de avocado een vast onderdeel is geworden in de Nederlandse keuken. Een voorbeeld hiervan is de opening van ’s werelds eerste avocadorestaurant: The Avocado Show.”

Avocadotram

Tijdens de novembermaand vinden er in de stad verschillende activiteiten rondom de avocado plaats. Er rijdt een avocadotram rond en de eerste avocadowinkel ter wereld The Backstage opent haar deuren in De Pijp. Initiatiefnemers van de winkel zijn de eigenaren van restaurant The Avocado Show. Ook stelt de WAO een gratis Engelstalig digitaal avocado kookboek beschikbaar.

Lees ook: de avocado populair en gezond en naoogsttechnologie om voedselverspilling tegen te gaan.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    ineke18 says:

    Heerlijk avocado. Ik heb dat vier jaar geleden leren eten, op de bruiloft van onze zoon. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken. En het is nog gezond ook.
    Dat zouden ze in Rotterdam ook moeten doen een avocadotram. Er is hier wel een smultram, zoals oliebollentram,erwtensoeptram. Dat is het gezellige van de winter.