De nieuwe lekkerbek

De Nieuwe Lekkerbek: hondenkoekjes ook voor mensen, pofferstokken en een wildcard!

In de vierde aflevering van De Nieuwe Lekkerbek gaat de zoektocht naar de nieuwe gezonde en duurzame eetsensatie verder. De kandidaten worden tijdens de bereiding van hun eetsensatie bijgestaan door Marlijn Weerdenbrug en André van Duin. De vierkoppige jury beoordeelt vervolgens wie er doorgaan naar de volgende ronde.

Sportersijs en pofferstokken

Ook de vierde uitzending staat weer bol van de innovaties op culinair gebied. Neem nou het waffeltje. Een koekje dat zowel door honden als door mensen gegeten kan worden. En een nieuw soort ijs: sportersijs. Verder een kroket gemaakt van koeienuiers, pofferstokken gevuld met kaas en hagelslag, mayonaise op basis van banaan en bier gemaakt van de woekerende duizendknoop.

Wildcard

In de eerste 3 afleveringen heeft de jury een aantal kanshebbers toch naar huis gestuurd. In deze uitzending mogen 4 van hen hun gerecht nogmaals presenteren. En dan is natuurlijk de grote vraag wie van hen doorgaat naar de finale?!

Etensresten

Marlijn neemt deze week een kijkje bij de afvalverwerking van de toekomst. Een restaurant in Rotterdam gebruikt alle etensresten, verwerkt deze direct en zet het om in compost voor een groentetuin.

Aflevering 4 van De Nieuwe Lekkerbek is te zien op woensdag 8 augustus 2018 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie