Msemmen van Mounir Toub

Mmsemmen zijn een soort pannenkoeken. Het is een typisch gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het wordt vaak bij het ontbijt gegeten met zoet beleg, maar het is ook heerlijk als avondmaaltijd met hartig beleg. Mounir maakt msemmen met zowel een zoet als hartig beleg.

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram zonnebloemolie
  • 200 gram fijn griesmeel
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 250 milliliter lauwwarm water

Bereidingswijze:

Smelt de roomboter in een pan en meng met de zonnebloemolie. Meng in een grote kom het griesmeel met de bloem en het zout. Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed dit minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in 6 kleine, gelijkmatige bolletjes. Leg ze op een bord en besmeer de bolletjes licht met het boter-oliemengsel. Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.

Bestrijk de bolletjes nogmaals in met een beetje van het boter- oliemengsel. Bestrijk de werkbank met een beetje boter-oliemengsel. Leg een deegbolletje op de werkbank en duw en smeer het met de handen zo dun mogelijk uit. Bestrooi het middelste gedeelte met een beetje griesmeel en een klein beetje boter-oliemengsel. Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen zodat een soort envelop ontstaat.

Verwarm een koekenpan en bak de msemmen circa 2 minuten per kant gaar en krokant.

De msemmen zijn heerlijk met zoet en hartig beleg.

Zoet:

  • chocoladepasta
  • (aardbeien) jam
  • appelstroop
  • gedroogde vruchten (abrikozen, dadels, etc.)

Hartig:

  • gehakt met uit en diverse groenten
  • verschillende kaassoorten
  • diverse groenten
  • gerookte zalm met roomkaas

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. GERRIT Hertong says:

    Fijne griesmeel kan/mag dat polenta zijn?

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Gerrit Hertong, bedankt voor uw reactie. Wij hebben het voor u nagevraagd en polenta kan niet als alternatief gebruikt worden, het moet in dit geval echt fijne griesmeel zijn.