Mosselen van Janny van der Heijden

Janny en Jamie Oliver hebben een belangrijk ding gemeen: ze willen mensen terug in de keuken krijgen. Net als Jamie is Janny er van overtuigd dat we met weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten. Janny maakt mosselen zoals Jamie ze ook zou maken en een toetje van ijs met boerenjongens.

Ingrediënten voor de mosselen:

  • 2 kilo mosselen
  • 4-6 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 grote bos bieslook
  • 400-500 milliliter cider
  • 100 milliliter zure room of crème fraîche
  • zout, peper

Bereidingswijze:

Spoel de mosselen in een vergiet onder de stromende kraan af en verwijder eventuele zware exemplaren en openstaande mosselen die na een tikje op het aanrecht niet sluiten. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan  en fruit de knoflook 30 seconden, schenk de cider hierbij en breng aan de kook. Voeg de mosselen en de zure room of crème fraîche toe , leg een deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 2-4 minuten  Knip de bieslook klein. Schud de pan heen en weer. De mosselen zijn goed als alle exemplaren geopend zijn. Bestrooi met zout, peper en de bieslook.

Lekker met stokbrood!

Ingrediënten voor het ijs met boerenjongens:

  • 4 flinke bollen roomijs
  • 6 koekjes
  • 200 milliliter boerenjongens

Bereidingswijze:

Stamp de koekjes in een vijzel fijn. Verwarm de boerenjongens. Schep het ijs in kommen, strooi er de kruimels over en schenk er de hete boerenjongens overheen. Serveer de boerenjongens warm over het ijs of nog luxer flambeer de boerenjongens en giet het brandend over het ijs.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie