Mosselen in rode curry van Bart van Olphen

Het mosselseizoen is in volle gang. Volgens Bart zijn ze altijd al lekker, maar dit jaar zijn ze extreem lekker. Ga wel voor de echte Zeeuwse mosselen. Veel worden onder die naam verkocht, maar komen niet echt uit de Oosterschelde. Kijk dus goed op de verpakking of vraag het in de vishandel waar ze vandaan komen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras, harde uiteinden weggesneden, in stukken
  • 4 tenen knoflook
  • 2 centimeter gemberwortel, geschild
  • 3 rode pepers, zonder steeltje
  • 3 djeroek peroet (limoenblad)
  • handvol koriander
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • rasp van 1 limoen
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • zout
  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bosui, in ringen
  • ½ rode peper, in ringen
  • 4 takjes koriander, grof gesneden
  • 1 stengel citroengras, grof gehakt
  • 1 limoen, gehalveerd

Bereidingswijze:

Meng voor de rode currypasta de ui, het citroengras, de knoflook, gemberwortel, rode peper, djeroek peroet, koriander, kurkuma, tomatenpuree, limoenrasp, zonnebloemolie en wat zout in een vijzel tot een grove currypasta.

Controleer of alle mosselen heel zijn. Gooi kapotte exemplaren weg. Neem een wok of grote kookpan en voeg 2 eetlepels van de currypasta toe. Bak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe. Meng goed met een garde en breng aan de kook.

Voeg zodra het vocht kookt de mosselen toe en meng ze goed met de saus. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen in 5-7 minuten gaar. Roer de mosselen af en toe om. Voeg als alle mosselen openstaan de helft van de bosui, rode peper en koriander toe en meng nog een keer goed.

Serveer de mosselen en garneer met de resterende bosui, rode peper, koriander, citroengras en limoen.

(Bron: Bart van Olpen)

Geef een reactie