Mosselen met Iers stout bier van Hugo Kennis
Publicatiedatum: 18 september 2025
Voor een nieuw tv-programma gaat tv-kok Hugo Kennis naar Ierland. Daar proeft hij met de lokale bevolking typisch Ierse producten. Eén van die dingen is donker (stout) bier. In Tijd voor MAX maakt hij daar mosselen mee.
Ingrediënten, voor 2 personen
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 1 chilipepertje, fijngesneden
- 1 venkel, in kleine plakjes, bewaar het loof
- 2 kilo mosselen
- 250 milliliter porter bier of stout bier
- 1 bosje dille, fijngehakt
- 1 eetlepel roomboter, om mee te bakken
- Gezouten roomboter en brood, om erbij te serveren
Bereiding mosselen met Iers stout bier
Verhit een eetlepel boter in een grote pan met een passende deksel op hoog vuur en fruit de sjalotten, knoflook, het chilipepertje, wortel en venkel aan. Laat de sjalotten karamelliseren. Roer regelmatig zodat alles gelijkmatig bakt.
Voeg de mosselen toe aan de pan en blus af met het porter bier of stout bier. Doe de deksel op de pan en laat een paar minuten stomen. Hussel de mosselen een paar keer door. Meng op het laatst de dille en het venkelloof door de mosselen.
Serveer met brood en gezouten roomboter.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Hugo Kennis. Foto: redactie Tijd voor MAX)



