Marokkaanse mosselen van Mounir Toub

Zijn liefde voor de Arabische keuken is Mounir Toub letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel hij van diverse meersterchefs veel heeft geleerd, blijft zijn moeder zijn allergrootste kookidool. “Ik zag door haar al vroeg dat je met eenvoudige goed bereide gerechten mensen gelukkig maakt.”

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 theelepels ras el hanout
  • 500 gram tomatenblokjes uit blik
  • 4 kilo mosselen
  • half bosje koriander
  • 1 Turks brood

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze fijn.

Verhit olie in een pan en fruit de uien met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de ras el hanout toe en laat ongeveer 1 minuut onder voortdurend roeren meebakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat de saus, met deksel op de pan, een minuut of 4 koken.

Was de mosselen 2 keer in ruim koud water. Verwijder de kapotte  exemplaren en de mosselen die drijven en verwijder de baarden. Verwarm een grote pan, voeg de mosselen toe en gaar ze met deksel op de pan circa 6 minuten. Hussel ze af en toe goed door. De mosselen zijn gaar als ze open staan.

Schenk de marinade vlak voor het serveren bij de mosselen en serveer direct.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Maria1 says:

    In het prograama gaan de mosselen in een wok. Moet de deksel daarop ?
    En hier staat 4 theelepels ras el hanout, op televisie is daar geen sprake van . Hoe zit dat ?
    En die saus gaat dus later over de mosselen ?
    Je zag deze keer niet echt hoe het gerecht werd gemaakt. Toen het in beeld kwam, was het al klaar.

      MAX Vandaag says:

      Beste Maria1, u kunt het recept aanhouden zoals hierboven staat. De ras el hanout is een extra aanvulling van Mounir Toub in het recept. De deksel moet inderdaad op de mosselen gedaan worden tijdens het garen en vlak voor het opdienen moet de saus eroverheen. Eet smakelijk.