Duur 13:09
Gepubliceerd op 7 november 2018

Maaltijdsamosa met yoghurt-mangosaus

Samosa’s zijn vaak kleine hapjes groenten verpakt in filodeeg. Maar zo’n samosa kan natuurlijk ook heel erg goed als volwaardige maaltijd. Mounir verwerkt er aardappel, bloemkoop en doperwten in. Heerlijk met het frisse dressing van Griekse yoghurt, mango en munt.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepel garam masala (specerijenmix)
  • 6 filodeegbladen
  • 0,5 mango
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • peper, zout
  • 0,25 bosje munt

 Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng twee pannen water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappelen. Snijd de roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de aardappelen. Kook circa 10 minuten. Kook de doperwten circa 3 minuten in de andere pan.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Voeg de peper en garam masala toe en bak circa 1 minuut.

Giet de aardappelen en bloemkool af en stoom droog. Stamp met een stamper de aardappelen en bloemkool grof. Voeg toe aan de pan met de uien. Giet de doperwten af en voeg toe. Roer alles goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bestrijk een filodeegvel met olie, leg er nog een tweede vel op en bestrijk ook deze met olie. Schep vervolgens de helft van het aardappelmengsel op de filodeegbladen en vouw dicht tot er een pakketje ontstaat. Nu blijft er een deel van het filodeeg over. Vouw dat eroverheen. Vouw vervolgens het derde vel over het pakketje en bestrijk met olie. Herhaal nogmaals met de andere vellen en vulling, zodat je 2 grote pakketen hebt.

Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 15 minuten.

Snijd blokjes van de mango en doe samen met de yoghurt in een hoge maatbeker. Hak de munt en voeg toe. Pureer met een staafmixer tot saus.

Serveer de maaltijdsamosa met de yoghurt-mangosaus.

Geef een reactie

Reactie

  1. Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Ziet er echt heerlijk uit, ik ga mijn man hiermee verrassen.
    Hij is nu nog aan het zwemmen en hij zal zeker gaan smullen.
    Nou uh… ik trouwens ook, bedankt voor dit recept.
    Een heel gezellig weekend toegewenst.
    Groet Snipsnap

Bekijk ook

Meer