Maaltijdsalade van Chickslovefood

Halloumi is volgens Nina van Chickslovefood een piepende, witte, zoute kaas. Maar ze is er dol op. Ze verwerkt het graag in haar recepten en 1 van die recepten is deze maaltijdsalade.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zoete aardappelen (ongeveer 500 gram)
  • 200 gram halloumi
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 hand ongezouten pecannoten
  • 4 handen rucola

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olie en een snuf peper en zout en bak in 13 minuten gaar.

Snijd ondertussen de halloumi in repen. Verwarm een scheutje olie in een grillpan en bak de halloumi aan beide kanten in 5 minuten goudbruin.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukjes en rits de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de tijm en een snuf peper en zout ongeveer een minuut of 6. Haal de paddenstoelen uit de pan en rooster vervolgens de pecannoten een minuut of 2.

Verdeel de rucola over 2 borden, verdeel hierover de zoete aardappel en maak af met de halloumi, paddenstoelen en pecannoten. Breng op smaak met een scheutje (extra vierge) olijfolie en peper en zout.

(Bron: Chickslovefood – Het 20 minuten of less kookboek)

Geef een reactie