Limburgse salade van Janny

Deze salade heeft een knipoog naar een paar Limburgse specialiteiten: de rommedou kaas, peren-appelstroop en limburgse mosterd. De groente in deze Limburgse salade kunt u per seizoen aanpassen. Kies voor gegrilde groente, beetgaar gekookte groente of een mix van slablaadjes ingemaakte groente en gegrilde of gekookte groente. Hoe kleurrijker, hoe mooier. Voor een zoet accent kunt u  bijvoorbeeld partjes appel, peer, vijg  of  druiven toevoegen. De Rommedou kaas (Hervé kaas) is erg uitgesproken van smaak. Vervang deze eventueel door geitenkaas. Voor de vleesliefhebbers: de salade is ook heerlijk met wat flinters gedroogde Limburgse ham.

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 100 gram gemengde jonge bladsla
  • gegrilde  courgette, paprika enz.
  • eventueel enkele radijsjes
  • handje haricots verts of sperziebonen
  • enkele krieltjes
  • 100 gram Rommedou kaas of geitenkaas

Voor de dressing:

  • 1 volle eetlepel  appel-perenstroop
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel Limburgse mosterd
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • eventueel. walnoten

Bereiding:

Maak de dressing door de appel-perenstroop glad te roeren met de azijn en mosterd. Schenk hier al roerend de olie bij.

Maak de sla schoon, grill de groente of kook de groente beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de salade over de borden en schik hierop de groente. Snijd de kaas in stukjes en verdeel deze over de bordjes. Druppel hierover de dressing en bestrooi eventueel met wat walnoten.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie