Limburgs zuurvlees

Ingrediënten:

  • 1 kilo rundvlees, in blokken gesneden
  • 2 of 3 uien, gesneden of gesnipperd
  • laurier bladen
  • kruidnagels
  • candij suiker
  • appel
  • zout en peper
  • Limburgse stroop naar smaak
  • azijn

Bereiding:

Braad het vlees in ’n mengsel van olie en boter. “De blauwe damp moet er afkomen, dat geeft lekkere jus” legde mijn moeder uit.

Braad de uien apart tot ze bruin zijn. Dan gaan de uien bij het vlees. Voeg water toe totdat het vlees net “onder” staat. Voeg azijn (bruine) naar smaak toe.

Doe de laurierbladen, kruidnagels en zout en peper naar smaak toe en doe de deksel op de pan. Laat het lekker een paar uurtjes trekken op een lage vlam.

Vlak voor het opdienen wordt het zuurvlees aangemaakt met wat stroop en maïzena en een beetje water. Nog een eetlepel suiker erbij en klaar is het!

Traditioneel wordt dit gerecht geserveerd met frieten en appelmoes, maar het smaakt ook heerlijk met een gekookte aardappel.

(Bron: Teun Wienen)

Geef een reactie