Lemon meringue pie van Danny Jansen

Gourmetten is razend populair in Nederland. Niets leuker dan gezellig met elkaar aan tafel. Maar we halen het gourmetstel eigenlijk alleen met Kerst te voorschijn. In dit boek wil Danny Jansen laten zien dat gourmetten voor elke dag is. En op dat idee kwam hij toen hij vorig jaar rond de Kerst door de supermarkt liep. Ik wilde het helemaal anders doen. In Tijd voor MAX maakt hij een dessert voor in het gourmetpannetje: lemon meringue pie.

Ingrediënten (voor 8 porties):

  • rasp en sap van 2 flinke citroenen
  • 200 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • keukenfolie
  • 100 gram roomboterkoekjes
  • 12 witte spekkies (marshmallows)

Voorbereiding:

Maak de lemoncurd in een mengkom au bain-marie. Doe de rasp van de citroenen, de suiker en de boter in de mengkom en smelt de boter door de mengkom boven het warme water te houden. Het water mag de kom niet raken. Roer goed als de boter gesmolten is. Voeg het citroensap toe, ongeveer 120 milliliter, en roer door.

Voeg de losgeklopte eieren toe en blijf roeren met een garde tot het mengsel dikker wordt, tot ongeveer yoghurt-dikte. Dit neemt ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag.

Schenk de lemoncurd in een schaal en dek af met keukenfolie om ervoor te zorgen dat er geen vel op komt. Laat afkoelen.

Knip de spekkies doormidden en verkruimel de roomboterkoekjes.

Aan tafel:

Bestrooi per portie de bodem van het gourmetpannetje met wat koekkruimels. Schep wat lemoncurd in het pannetje, tot net onder de bovenkant van de rand. Bedek de curd met 3 witte spekkies. Knip de spekkies eventueel iets kleiner als ze te hoog zijn.

Zet het pannetje onder de grill van de gourmetplaat en laat de spekkies verkleuren. De lemon meringue pie uit u rechtstreeks uit het pannetje!

(Bron: Danny Jansen, Gourmetpret met Danny)m

Geef een reactie