Kook mee met MAX: marokkaanse stoof van vis met wortel en kikkererwten
Publicatiedatum: 25 november 2025
Ras el hanout is een geurige kruidenmix die veel gerechten direct op smaak brengt. Het is een Marokkaans specerijenmengsel dat letterlijk ‘het beste van de winkel’ betekent. De combinatie van kruiden geeft een warme, licht pittige smaak en maakt de Marokkaanse stoof van Sandra erg smaakvol.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- olijfolie
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kikkererwten a 200 gram
- 200 gram heek (of kabeljauw)
- 0,5 bosje koriander
- Marokkaans platbrood
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de uiteindes van de bleekselderij en haal de draden eraf. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Verwarm een scheutje olie in een tajine of pan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel circa 5 minuten.
Voeg de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe. Voeg eventueel een klein scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. Stoof circa 10 minuten. Snijd de vis is stukken en leg ze in de saus. Stoof nog circa 6 minuten. Hak de koriander en bestrooi over de stoof. Verdeel de stoof over de borden en serveer met het brood.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



