Kook mee met MAX: kruidige linzensalade met geroosterde pompoen en broccoli
Publicatiedatum: 4 november 2025
U kunt linzen gedroogd en in blik kopen. Gedroogd moet u ze zelf nog koken, in blik zijn ze al voorgekookt. Toch is er verschil, want wanneer u ze zelf kookt, houden ze iets meer een stevige bite. Mounir serveert de linzen bij geroosterde pompoen en broccoli. De komijnpoeder geven er een Oosterse smaak aan en de abrikozen een zoete twist.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram groene linzen (gedroogd)
- 0,5 flespompoen
- 1 kleine broccoli
- olijfolie
- peper, zout
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 citroen
- 30 gram gedroogde abrikozen
- 0,5 bosje koriander
- 30 g pompoenpitten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de linzen circa 25 minuten.
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in reepjes. Verspreid de groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper, zout en het komijnpoeder. Rooster circa 25 minuten.
Giet de linzen af en doe ze in een grote kom. Voeg de geroosterde groente en een flinke scheut olie toe. Pers er wat citroensap boven en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de abrikozen in reepjes. Hak de koriander en voeg samen met de abrikozen toe. Roer alles goed door. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de pompoenpitten.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



